Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi

İç Mimarlık

İç Mimarlık, mekânları estetik ve fonksiyonel olarak planlayarak insan deneyimini geliştiren, yaratıcı bir disiplindir. Bu alanda eğitim, yaşam alanlarını daha güzel, işlevsel ve kullanıcı odaklı hale getirmek için önemli bir rol oynar. Üniversitemizde 2019 yılında kurulmuş olan İç Mimarlık bölümümüz çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, mesleki açıdan yetkin, analitik düşünme ve problem çözme yeteneği gelişmiş, yapıcı, araştırmacı, girişimci ve üretken iç mimarlar yetiştirmeyi hedeflemektedir ve öğrencilere tasarım prensipleri, renk teorisi, malzeme seçimi, mekân planlaması ve görsel iletişim gibi konularda kapsamlı bir eğitim sunmaktadır.

Müfredatımız, öğrencilere temel sanat ve tasarım prensiplerini kapsayan geniş bir temel sağlamaktadır. Öğrenciler, iç mekân tasarımı, mobilya tasarımı, ışıklandırma, renk ve malzeme uygulamaları gibi konuları öğrenerek estetik algılarını geliştirirler. Ayrıca, teknik çizim, 3D modelleme, tasarım yazılımları ve sunum becerileri gibi pratik becerileri de kazanırlar.

Bölümümüzdeki eğitim, teorik derslerin yanı sıra atölye çalışmaları ve proje bazlı öğrenmeyi içerir. Öğrenciler, gerçek müşteriler için iç mekân tasarımları geliştirerek uygulama deneyimi kazanır ve yaratıcılıklarını sergilerler. Ayrıca, saha gezileri, staj programları ve sektörle işbirliği projeleri sayesinde sektörü tanıma ve profesyonel ağlarını genişletme fırsatı bulurlar. Öğrencilerimizin bölüm eğitimini tamamlayabilmek için Büro Stajı ve Şantiye Stajı olmak üzere iki adet staj programını başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

İç Mimarlık eğitimi, öğrencilere analitik düşünme, problem çözme, estetik algı ve iletişim becerilerini geliştirme fırsatı sunar. Bu nitelikler, mezunlarımızın endüstride başarılı olmalarını sağlar. İç Mimarlık bölümünde edineceğiniz kapsamlı eğitim, sizi tasarım stüdyolarında, mimarlık firmalarında, iç mekân tasarım şirketlerinde, proje yönetimi ekiplerinde ve kendi işinizi kurma gibi birçok kariyer fırsatına yönlendirir.

İç Mimarlık bölümümüzde eğitim Türkçe olarak yürütülmektedir.

Akademik Kadromuz

İç Mimarlık Bölümü Kontenjan ve Ücretleri

Bölüm Puan Öğrenim Dili Burslu %50 İndirimli Ücretli SGY * DPRM ** Toplam Kontenjan
İç Mimarlık Sayısal Türkçe 4 0 25 1 1 31
Burslu %50 İndirimli (Burslu) %25 İlk 5 Tercih İndirimi Ücretli
0.00 TL - 67.500 TL 90.000 TL

* SGY: Şehit eş ve çocukları ile gazi ve gazi eş ve çocukları kontenjanı
**DPRM: Depremzede aday kontenjanı
Ücretlere KDV dâhildir.

Burslar

Burs/Teşvik/İndirim

Aranan Koşul

Peşin Ödeme İndirimi

Talep edilmesi durumunda eğitim ücreti 8 (sekiz) taksitte ödenebilir; peşin ödeme   durumunda eğitim ücretinde % 10 (yüzde 10) indirim uygulanmaktadır.

Ücretli Kontenjanlarda Tercih İndirimi

Üniversitemizin lisans bölümlerine YKS ile ücretli kontenjandan ilk 5 tercih içinde tercih ederek yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere tahakkuk edecek eğitim ücretinden %25 oranında indirim uygulanacaktır. Söz konusu indirimler mezuniyete kadar geçerliliğini korumakta olup, her yıl eğitim ücretinden aynı oranda indirim uygulanacaktır.

Tercih Bursu

1. Tercih 1.000 TL

2. Tercih 750 TL

3. Tercih 500 TL

Tercih bursları öğrencinin KGTÜ’ye yerleştiği tercih sırası baz alınarak belirlenecek; öğrencinin kayıt yaptırması ve devam koşulunu sağlaması koşuluyla ilgili eğitim-öğretim döneminin ilk yarıyılı sonunda 1 kez verilecektir.

Şehit ve Gazi Yakınları Bursu

“Şehit Eşi ve Çocuğu” ile “Gazi, Gazi Eşi ve Çocuğu” bursu kapsamında, 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde her bir bölüme 1 burslu öğrenci kontenjanı verilecektir.

Depremzede Bursu

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesinde ikamet eden adaylar için (herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun olmuş olanlar ile üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar hariç) 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, İç Mimarlık, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri için 1 burslu, Psikoloji Bölümü için 2 burslu öğrenci kontenjanı verilecektir.

Yarı-Zamanlı Çalışma Bursu

Başarılı öğrencilere, ihtiyaç durumuna göre verilecektir.

Şirket Ofis Alanı

Mezuniyet sonrası tekno-girişim şirketi kurmak isteyen öğrenciler.

Proje Desteği

Ürünleşme potansiyeli olan projeler için tek seferlik 15.000 TL, 10.000 TL veya 5.000 TL proje desteği.

Çift Diploma

Gerekli koşulları sağlayan öğrencilerimize ücretsiz ikinci diploma (çift anadal) ve yan dal.

Kardeş Bursu

Kardeş olan öğrencilerimiz için, (yabancı öğrenciler dahil) 2 kardeşin öğrenim görmesi durumunda üniversitemizde lisans programları için %10, yüksek lisans programları için %15 oranında eğitim ücretinden indirim uygulanmaktadır.

Başarı Bursu

Üniversite giriş sınavındaki başarı sırasına göre aylık verilecek burs. (Programa yerleştiği puan türünde).

Başarı bursları yılda 8 ay süreyle ödenecektir. Daha önce bir lisans programından mezun olan öğrenciler bu burstan yararlanamaz.

Başarı Sırası

Aylık Burs Miktarı (TL)

1-1000

5.000

1001-2000

3.000

2001-3000

2.000

ÖZEL KOŞUL

a) Üniversitemizden veya başka bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde ilgili statülerde kayıt yaptırabilirler. Fakat bu öğrencilerden Üniversitemizi kazananlar Başarı Burslarından faydalanmazlar,

b) Üniversitemiz veya başka bir yükseköğretim kurumu öğrencisi iken ayrılanlar veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde ilgili statülerde kayıt yaptırabilirler. Bu öğrencilerden üniversitemizi kazananlar gerekli şartları sağlamaları halinde Başarı Burslarından faydalanabilirler,